Hlavní obsah

Petice proti odebírání titulů na plzeňských právech byla podvržená

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Petice, v níž ve středu dvaadvacet studentů Západočeské univerzity žádalo rektora Josefa Průšu, aby neodebíral neoprávněně získané právnické tituly, byla podvržená.

Článek

Už ve středu večer se ukázalo, že šest „podepsaných“ studentů z elektrotechnické fakulty o ničem neví. „Ve čtvrtek jsem prověřoval dalších třináct jmen. Rozeslal jsem na ně e-maily, odpovědi přišly zatím dvě, obě ostře odmítají jakýkoliv podíl na inkriminovaném dopisu,“ řekl Právu tajemník rektora Josef Liška.

Jedno ze jmen nebylo ani v elektronickém systému školy. „Podezřelé je už to, že pod dopisem je uvedeno šest Nováků, opakují se i některá další příjmení,“ podotkl Liška.

Rektor Průša sdělil, že proces odebírání titulů bude pokračovat. „Prvních šest dopisů oznamujících zahájení správního řízení rozešleme v pátek,“ sdělil Průša.

Ve středu ovšem uvedl, že se napřed sejde s autory petice a celou záležitost chtěl ještě prodiskutovat s vedením školy. Rektor si už za své zaváhání vykoledoval ostrou kritiku od Martina Marka. „Je naprosto nepochopitelné, že stačí poslat jakoukoliv blbost z vymyšlené adresy a on pozastaví odebírání titulů,“ uvedl Marek. Bývalý student a nynější krajský lídr Strany zelených Marek byl na počátku rozkrývaní afér, Průšu kritizuje pro údajně pomalý postup vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám