Hlavní obsah

Pecina už má náhradu za náměstka Zajíčka

Praha

Ministr vnitra Martin Pecina už má náhradu za náměstka Zdeňka Zajíčka, který na funkci rezignoval kvůli omezení svých pravomocí na ministerstvu. Jeho nástupcem bude frýdecko-místecký zastupitel za ČSSD Jaroslav Chýlek, napsal v neděli s odvoláním na Pecinu server iDnes.cz. Chýlek do práce nastoupí už v pondělí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Martin Pecina.

Článek

Bývalého náměstka Zajíčka na vnitro nominovala ODS, měl na starosti elektronizaci veřejné správy. Úkolem Chýlka bude podle ministra Peciny dokončit projekt datových schránek a výběrových řízení na základní registry státní správy. Chýlka už prý Pecina zná dlouhé roky a dlouhodobě s ním počítal někdy v budoucnosti.

"Je z Frýdku-Místku, byli jsme v podstatě sousedi," uvedl ministr. Chýlek prý pracoval v oblasti informačních technologií, vlastnil firmu, kterou poté prodal a nyní pracuje jako manažer v IT firmě.

"Nemám pochybnosti, že projekt zvládne," řekl k jeho nominaci. Pecina zároveň popřel, že by měl už před odchodem Zajíčka připravené řešení, kdo jej nahradí. "Kdybych ho připravené měl, tak by pan nový náměstek nastoupil ihned," řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Pecina: Náměstka z Lidového domu nechci

ODS požaduje odvolání ministra vnitra Martina Peciny. Důvodem je to, že vzal téměř všechny pravomoci svému náměstku Zdeňku Zajíčkovi, který následně...

Výběr článků

Načítám