Hlavní obsah

Paroubek ve funkci premiéra vyrostl, tvrdí Buzková

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministryně školství Petra Buzková (ČSSD), která v minulosti ne vždy souhlasila s kroky nynějšího premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD), řekla pro Frekvenci 1, že "Paroubek v premiérské funkci neuvěřitelně vyrostl". Podle ní je Paroubek silnějším vůdcem soc. dem., než byli jeho předchůdci Vladimír Špidla a Stanislav Gross.

Článek

Buzková je jednou z mála lidí v ČSSD, kteří se dokázali částečně Paroubkovi postavit. V loňském létě například Buzková kritizovala zásah policie na technoparty CzechTeku, který naopak Paroubek jednoznačně podpořil.

Buzková se zmínila krátce i o bývalém šéfovi ČSSD Miloši Zemanovi, se kterým měla a má dlouhodobě napjaté vztahy. "Miloš Zeman byl silný vůdce, jeho metody však nebyly vždy košer," zdůraznila Buzková. Zeman ji ve svých pamětech nenazval právě lichotivými slovy, Buzková mu odpověděla, že je "prase".

Buzková si ale také pochvalovala bývalou vládní spolupráci se současným euromisařem Špidlou. "Špidla měl u mne velkou autoritu," řekla Buzková. Na Paroubkovi si cení, že i přes někdy odlišné názory se "dokáží vždy rozumně dohodnout".

Kraus se možná do politiky vrátí, míní Buzková

Ministryně školství se zmínila i o bývalém poslanci Michalu Krausovi (ČSSD), jenž se v úterý vzdal mandátu. Buzkové je jeho odstoupení líto, ale "nebyla jiná možnost". Buzková věří, že se Kraus dokáže očistit, pokud by se mu to podařilo, má podle ministryně cestu zpět do politiky otevřenou.

Buzková ocenila i organizační schopnosti bývalého ministra obrany a exšéfa Českých aerolinií Jaroslava Tvrdíka, který se stal volebním manažerem ČSSD. "Mohlo by to fungovat dobře," řekla Buzková.

Sama ministryně, která ohlásila odchod z politiky po volbách, zatím neplánuje svůj comeback. Podle Buzkové i v politice platí "nikdy neříkej nikdy", svůj budoucí návrat do politiky tedy kdysi velmi populární politička nevylučuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám