Hlavní obsah

Paroubek: stížnost na volby je zbytečná

Právo, Novinky, ČTK, Jiří Růžička

Sociální demokracie podle šéfa Sněmovny Miloslava Vlčka (ČSSD) bude zřejmě podávat stížnost na ovlivňování voleb. Vlček to v sobotu dopoledne řekl Právu. Jeho slova ale ihned mírnil šéf ČSSD Jiří Paroubek, podle kterého je podání stížností zbytečné.

Článek

"Já si myslím, že je to zbytečné," řekl Paroubek. Nicméně potvrdil, že sociální demokraté podají "pár žalob". Odmítl ale upřesnit, na koho budou mířit - zda na regulérnost voleb, na média nebo aktéry Doleželovy kauzy.

ON-LINE Senátní a komunální volby
Sčítání hlasů ZDE

"Já si myslím, že volby určitě ovlivněny byly. Sociální demokracie bude asi podávat stížnost na ovlivnění voleb, protože některá média ještě pátek vysílala některá oznámení, která, si myslím, že jsou v rozporu s tím, co by se před volbami mělo zveřejňovat," uvedl Vlček.

"Zvažujeme to, v pátek jsme měli grémium a tam jsme se o tom bavili, že některé věci, třeba na Impulsu, kde to frčelo každých deset minut, to si myslím, že to bylo účelové. A celá ta kauza (Péťa) byla účelově vyvolaná těsně před volbami," řekl Vlček.

Vlček ale už sám svá slova odpoledne mírnil. "Zvažuje se jakási stížnost nebo prozkoumání postupu médií, jak postupovaly těsně před volbami, ještě třeba konkrétně včera. Celý den například běželo, že Paroubek bude vyslýchán, a to si myslím, že to není úplně seriózní vůči sociální demokracii. Nic jiného."

Předseda Sněmovny se rovněž vyjádřil k tomu, jak by výsledky voleb mohly ovlivnit další jednání o sestavování vlády a povolební situaci.

"Pan prezident samozřejmě čekal na volby do Senátu. To je jednoznačná záležitost, protože chce, aby v roce 2008 byl zvolen prezidentem. Tyto všechny kroky se děly proto, aby pan prezident byl opět panem prezidentem, a proto budou jednání až po druhém kole senátních voleb," míní Vlček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám