Hlavní obsah

Paroubek popírá, že se Filipa ptal na Zemana, Filip trvá na svém

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek vydal v pátek v poledne tiskové prohlášení, ve kterém popírá, že by se ptal předsedy KSČM Vojtěch Filipa na informace o sdružení Přátelé Miloše Zemana a "důchodci z Vysočiny", jak o tom informovalo dnešní vydání deníku Právo. Předsedu KSČM vyzval, aby se omluvil. Filip v pátek Právu sdělil, že na tom, co řekl, trvá a omlouvat se nehodlá.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek

Článek

Paroubek v tiskovém prohlášení uvádí: „O občanském sdružení M. Zemana jsem s V. Filipem vůbec nehovořil, ani na tomto jednání, ani jindy. A ani nevím, proč bych hovořit měl.“

Předseda soc. dem. proto oznámil, že požaduje omluvu. Šéf komunistů na dotaz Práva uvedl, že nevidí důvod, proč se Paroubkovi omlouvat. „Nevidím důvod, proč bych měnil své stanovisko,“ řekl Filip.

Právo má k dispozici magnetofonový záznam rozhovoru, který se uskutečnil ve čtvrtek ve Sněmovně. Zde je jeho přepis:

Vojtěch Filip: Včera bylo jednání věcné o dalším průběhu projednávání oněch sporných bodů ve schůzi Sněmovny.

Právo: To znamená, že jste ladili noty před tím jednáním nebo jste si řekli svá stanoviska?

Vojtěch Filip: Ne, my jsme ta stanoviska srovnávali pro dnešní jednání.

Právo: A nezabrousili jste třeba do nějakých jiných témat? Mne teď napadá, hodně to je teď aktuální a mírně hýbe politickou scénou, nedošlo třeba na takovou záležitost jako je Přátelé Miloše Zemana?

Vojtěch Filip: Tak toho jsme se dotkli jenom okrajově s tím, že jsem informován o této věci a myslím si, že to je sdružení, které kultivuje politickou scénu a tady se pravděpodobně s panem Paroubkem neshodneme.

Právo: A můžu se zeptat na poslední věc k tomu, to téma jste „zvedl“ na tom jednání vy?

Vojtěch Filip: Já myslím, že jsem spíš odpovídal na otázku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám