Hlavní obsah

Paroubek odmítl rasový podtext pořadu s Krampolem

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek ve středu ostře odmítl, že by zábavný pořad Premiéra s premiérem, na kterém vystupuje spolu s moderátorem Jiřím Krampolem, měl rasový podtext. Reagoval tak na článek v Mladé frontě Dnes (MfD), která týž den napsala, že v uvedeném pořadu zazněly vtipy o Romech.

Článek

"Článek mne tak trochu nadzvedl. To vypadá, jako bychom s Jiřím Krampolem dělali pořady, které mají rasistický podtext," řekl Paroubek. "Vtip o Romech jsem od něj (Krampola) slyšel v pořadu Nikdo není dokonalý, který vidělo 1,2 miliónu lidi a nikdo si toho nevšiml. Odmítám, že bych kdykoli, byť jen stínem uvažoval rasisticky," řekl Paroubek.

Premiér dodal, že MfD "zapomněla napsat, že trvalou součástí našich pořadů je pan Antonín Gondolán, o kterém je známo, že je Rom. Je to vynikající hudebník a člověk, kterého si vážím."

Antonín Gondolán, který byl na tiskové konferenci s Paroubkem uvedl, že je nadšen tím, jaká je při pořadu Premiéra s premiérem báječná atmosféra a jak jsou lidé spokojeni. "V žádném případě jsem neslyšel ani náznak toho, že by šlo o nějaký rasový podtext. Kdybych to tak cítil, byl bych první, kdo by za premiérem přišel a řekl mu, že to tak nevidí."

Paroubek přečetl novinářům i dopis prvního místopředsedy Romské demokratické sociální strany. "Píše, že vtipy o Romech v české společnosti nepovažujeme za šťastné a důstojné, ale vás jako politika a zejména člověka jsme s nimi nikdy nespojovali, nespojujeme a spojovat nebudeme," citoval Paroubek z dopisu. "Velice si vás vážíme, jste pro nás velkou nadějí na pozitivní změny," dočetl dopis premiér Paroubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám