Hlavní obsah

Paroubek: Cenu papaláše roku za mě převezme manželka, já budu stříhat plot

Právo, Radim Vaculík

Předseda ČSSD Jiří Paroubek počítá s tím, že se o víkendu stane vítězem nové ankety Český papaláš, kterou vyhlásili organizátoři Festivalu politické písně v Sokolově. Cenu prý osobně nepřevezme, udělá to za něj manželka Petra.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek s manželkou Petrou

Článek

Vyhlášení vítězů ankety je naplánováno v sobotu 20. června, přičemž mezi nominovanými nechybí kromě Paroubka ani prezident Václav Klaus či šéf ODS Mirek Topolánek. Moderátorem akce bude  Ester Kočičková.

„Jak jsem se dozvěděl, tak tím hlavním kandidátem na papaláše roku jsem se stal já. Abychom ukázali význam té ceny, tak moje žena spolu s dalším rodinným příslušníkem, kterým je náš pes Tony, navštíví ten festival a cenu převezme. Já budu v té době na zahrádce, protože potřebuji stříhat živý plot,“ řekl v pondělí novinářům Paroubek.

Jestli někomu vadí, jak mluvím, že mluvím spisovně a nemluvím vulgárně, tak to je věc vkusu.
Jiří Paroubek

Papalášství je prý zneužívání výhod a moci a právě toho se podle něj dopouštěl v minulosti opakovaně předseda ODS. Paroubek v této souvislosti připomněl Topolánkův vystrčený prostředníček, tlučení novinářů, let vládním letadlem na lyže do Innsbrucku, přidělení služebního auta s ochrankou Topolánkově manželce a dosazení současné přítelkyně do vysoké ústavní funkce.

„Řekněte mi, jestli jsem udělal něco srovnatelného,“ ptal se Paroubek novinářů.

„Jestli někomu vadí, jak mluvím, že mluvím spisovně a nemluvím vulgárně, tak to je věc vkusu. Nebo jak vypadám, jak se tvářím, tak ať mi někdo dá mustr, jak mám vypadat a jak se mám tvářit,“ doplnil Paroubek.

Za samozřejmé považuje to, že už od svého působení na pražském magistrátu až do současnosti pomáhá ze svých peněz „potřebným“. „Do včerejška jsem o tom nikdy nehovořil. Nevím, jestli se takhle chová papaláš,“ dodal šéf ČSSD.

Chce bydlení pro rodinu z Vítkova

O víkendu ale Paroubek přece jen plánuje také pracovní cestu. Zřejmě v sobotu se chce vydat do Ostravy a domluvit s tamním primátorem Petrem Kajnarem (ČSSD) náhradní bydlení pro romskou rodinu, na jejíž dům 19. dubna ve Vítkově na Opavsku kdosi zaútočil třemi zápalnými lahvemi. Těžká zranění při tomto útoku utrpěla dvouletá dívka.

„Budu se chtít s paní Sivákovou (matkou dívky) sejít, pokud samozřejmě projeví také zájem. Také se v Ostravě budu snažit vyjednat se zástupci města a primátorem náhradní bydlení, protože mě samotného překvapilo, v jakých nedůstojných podmínkách paní Siváková bydlí a že to s nikým vlastně nehne,“ uvedl Paroubek.

Cílem jeho návštěvy je rovněž i to, aby se zeptal rodiny, co pro ně může „jako občan Jiří Paroubek udělat“. „Zda finanční pomoc nebo něco jiného,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám