Hlavní obsah

Palas: Když z vlády odejde Škromach, jdu taky

BRNO

Stávající vláda by mohla přijít o dva ministry. V sobotu řekl ministr práce Zdeněk Škromach, že si rozmyslí, zda ve vládě zůstane, v neděli se k němu připojil ministr zemědělství Jaroslav Palas. Šéf zemědělského resortu v sobotu na sjezdu kritizoval Grosse. Řekl, že je vyhořelé palivo a jeho chování označil za trapné.

Článek

"Odejde-li Škromach, jdu také," řekl Právu Palas. "Nejde o žádné kverulantství, je to otázka postoje, jakým směrem se ČSSD bude dál ubírat," doplnil. Na postupu se bude domlouvat se Škromachem.

Palas by ale ve vládě mohl skončit, i když by si to nakonec rozmyslel a chtěl zůstat. Čeká ho rozhovor s premiérem Grossem, kterému se nelíbí Palasova slova.

"Pokud mne někdo považuje za vyhořelé palivo, je to dobrý příměr, ale vyhořelé palivo je také nebezpečné," uvedl Gross. S Palasem si chce promluvit. "Nehodlám jednat emotivně, na druhé straně slova, která řekl, jsou slova vážná. Budu s ním o tom hovořit," řekl Gross ve vstupu v pořadu TV Nova Sedmička.

Křeslo vicepremiéra Škromachovi zůstane

Škromach oznámil svůj úmysl rozmyslet si setrvání ve vládě v sobotu večer poté, co prohrál souboj o křeslo předsedy i prvního místopředsedy strany. Vzal si týden na rozmyšlenou, zda funkci ve vládě položí.

V sobotu bylo jisté, že přijde o post místopředsedy vlády, protože Gross tuto funkci slíbil novému 1. místopředsedovi Bohuslavu Sobotkovi. V neděli si Gross vše rozmyslel a řekl, že se Škromachem počítá jako s vicepremiérem i jako ministrem práce.

Reklama

Související články

Boj o vedení ČSSD: Gross porazil Škromacha

Dosud úřadující předseda ČSSD Stanislav Gross v sobotu odpoledne obhájil svůj trůn a stal se řádným šéfem sociální demokracie. V hlasování 600 delegátů...

Škromach zváží setrvání ve vládě

Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach oznámil, že po dvou sobotních prohrách na sjezdu ČSSD zváží své setrvání ve vládě. Rozhodnutí chce v dohledné...

Výběr článků

Načítám