Hlavní obsah

Ostravská zoo má další přírůstky, tři tygří mláďata

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Samice tygra ussurijského Maja, která ve čtvrtek 2. června počtvrté porodila v ostravské zoologické zahradě, se o své tři potomky vzorně stará. Pracovníkům však připravila překvapení, když se rozhodla přivést mláďata na svět nikoliv v porodním boxu jako v minulosti, ale ve venkovním výběhu.

Článek

„Našla si zde místo pod dřevěnou palandou. Kvůli možné nervozitě tygřice jsme proto v prvních dnech po porodu uzavřeli část návštěvnické trasy, aby ji nerušili procházející návštěvníci. Celý víkend zůstala Maja pod palandou a zdálo se, že jí lidé nevadí. Trochu ji zneklidnila nedělní bouřka, následně i přívaly deště. Proto se nakonec rozhodla uchýlit do bezpečí porodního boxu, kam přenesla i svá tři mláďata,“ sdělila mluvčí zoo Šárka Kalousková a dodala, že počet tygříků potvrdila kamera, která je v boxu zabudovaná.

„Zde zůstane tygřice s mláďaty asi jeden měsíc. Zatím se zdá, že všechna tygřata Maja kojí a že prospívají. Přesto se však stává, že ne všechna mláďata v početnějším vrhu přežijí,“ upozornila mluvčí.

Prostřednictvím kamery mohou tygří rodinku pozorovat také návštěvníci zoo, a to na obrazovce umístěné v pavilonu indických zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám