Hlavní obsah

Oprava pandurů nabouraných v roce 2016 skončí až příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři z pěti obrněných transportérů Pandur, které se předloni srazily u Tábora, budou mimo provoz až do konce roku 2019. Armáda jim nechává vyměnit poškozené korby.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry

Článek

Ve středu na to upozornil server iRozhlas, s odkazem na ministerstvo obrany. U transportérů budou vyměněny jejich korby, na nichž byly odhaleny defekty, které by mohly mít vliv na bojovou hodnotu vozidel.

Proč bude oprava trvat tak dlouho, zdůvodnila mluvčí armády Vlastimila Cyprisová lhůtami s externím dodavatelem, který zajišťuje opravu, a také dostupností dílů. Stroje opravuje firma Tatra Defence Vehicle. Armáda tvrdí, že není problém, že pandury budou tři roky chybět.

Pětice pandurů a osobní auto v Táboře-Čekanicích havarovaly 4. listopadu 2016. Zraněno bylo podle tehdejších informací 11 vojáků, žena a dítě. [celá zpráva]

Vyšetřování nehody skončilo konstatováním, že srážka byla přestupkem a hlavní příčinou nehody bylo nedodržení dostatečné bezpečnostní vzdálenosti mezi vozidly.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry

Tři vojáci, kteří nehodu způsobili, dostali pokutu 2000 korun. Škoda nebyla vyčíslena a resort ji nechce odhadovat ani v souvislosti s opravou.

„Předpokládaný termín dokončení oprav je stanoven do konce roku 2019. Poté bude možné stanovit výši škody,“ citoval server Cyprisovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda pandurů: Ani po čtvrtroce není jasno

Ani tři měsíce od nehody pěti obrněných transportérů Pandur a osobního vozu, k níž došlo loni počátkem listopadu v Táboře, nejsou známy výsledky vyšetřování....

Výběr článků

Načítám