Hlavní obsah

Opozice neprosadila usnesení ke Kubiceho zprávě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Opoziční sociální demokraté v úterý ve Sněmovně neprosadili usnesení, v němž nařkli ODS, že v tzv. Kubiceho aféře zneužila před červnovými volbami 2006 policii ke svým cílům. Tím, že se zpráva, která napadala ČSSD a její tehdejší mocenské složky, dostala na veřejnost, prý byly ovlivněny výsledky voleb.

Článek

Zprávu na konci května poslancům přednesl šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice. Tvrdil v ní, že se tehdejší premiér Jiří Paroubek a ministerstvo vnitra snaží ovlivňovat vyšetřování některých kauz. Text pak někdo vynesl na veřejnost.

Poslanci se zprávou zabývali už poněkolikáté. Opozice se stále snaží prosadit vznik vyšetřovací komise. Paroubek řekl, že opozice bude o komisi usilovat tak dlouho, až ji poslanci odhlasují.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) v úterý seznámil poslance s výsledky prověrky Kubiceho zprávy. Podle prověrky Kubice ani jeho spolupracovníci nepochybili.

Reklama

Související témata:

Související články

Kubice nemá být stíhán, potvrdila prověrka

Postup dozorového státního zástupce Michala Zachystala při vyšetřování tří policistů kvůli obsahu a úniku takzvané Kubiceho zprávy byl správný. Právu...

Výběr článků

Načítám