Hlavní obsah

Opilý otec zbil desetiletého syna. Rozzuřilo ho, že dítě neumylo nádobí

Novinky, kor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českolipsko

Rozzuřený muž na Českolipsku zbil podle policie svého desetiletého syna, protože dítě nestihlo umýt nádobí, než se opilý otec vrátil s macechou z restaurace. Policisté agresivního rodiče podezřívají z ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události, o níž policie informovala ve čtvrtek, došlo koncem června. Třiatřicetiletý muž se spolu se svou manželkou - chlapcovou macechou - vrátil domů z restaurace silně opilý a rozzuřilo ho, že jeho desetiletý syn ještě neumyl nádobí.

Otec opakovaně udeřil syna pěstí do zad a hlavy. Když hoch upadl na zem, několikrát do něj ještě kopl. „Otec při výslechu napadení nepopřel, ale bagatelizoval ho. Modřin a podlitin na chlapcově těle si naštěstí všimli učitelé ve škole,“ přiblížila Baláková.

Své metody obhajuje

Otec prý své výchovné metody obhajuje tak, že s chlapcem jsou neustálé problémy a chybí mu respekt k dospělým.

„Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro důvodné podezření za spáchání přečinů ublížení na zdraví a týrání svěřené osob,” dodala Baláková. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Otec má syna svěřeného do péče, chlapcova matka s nimi totiž v současné době nežije.

Dle předsedy Fondu ohrožených dětí Jana Vaňka se veřejnost nemá bát v podobných situacích zasáhnout.

„V některých případech jsme do našich zařízení přijali nezletilé na jejich vlastní žádost. V Klokánku dětem nabízíme přechodnou rodinnou péči na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny,” dodal Vaněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám