Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Šéf pražského dopravního podniku Martin Dvořák

PRAHA

Hostem čtvrtečního on-line chatu byl generální ředitel pražského Dopravního podniku a někdejší ředitel TV Prima Martin Dvořák. Odpovídal na otázky týkající se zejména kvality dopravních služeb a jejich plánovaného rožšířování nebo cen jízdného.

Článek

Dvořák po svém zhruba půlročním působení v čele podniku oznámil, že chce zvýšit ceny jízdného. Rozruch uvnitř podniku zase způsobil záměrem propustit zhruba 800 zaměstnanců, převážně z administrativních pozic.

Dvořák působí ve funkci generálního ředitele Dopravního podniku hl. města Prahy od dubna letošního roku. Ve svém prezentačním projektu nekladl důraz na snížení rozpočtu ale na jeho efektivnější využití.

Přesto v červenci letošního roku oznámil, že dopravní podnik bude v rámci úspor propouštět, a to zhruba 800 lidí, převážně administrativních pracovníků. O měsíc později přichází Dvořák s informací, že dopravní podnik bude zdražovat jízdné.

Zvýšení ceny jízdného by mělo být zhruba o 20 procent a mělo by se týkat převážně jednorázových jízdenek. Předplatné kupóny by měly zdražit méně. Dvořák chce přesvědčit magistrát o nezbytnosti tohoto kroku a realizaci k 1.1. 2008. Důvodem ke zdražení jízdného jsou stoupající náklady na energii, pohonné hmoty a investice do infrastruktury.

Martin Dvořák prošel Českým telecomem, TV Prima a od roku 2007 působí v Dopravním podniku hlavního města Prahy. 

Reklama

Související témata:

Související články

Pražský dopravní podnik propustí přes 800 lidí

V nejbližších měsících čeká pražský dopravní podnik vlna propouštění, která je součástí úsporných opatření. O práci přijde více jak 800 zaměstnanců, převážně...

Výběr článků

Načítám