Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Jiří Pácal, odborník na realitní trh

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pořízení vlastního bydlení je otázka, která trápí mnoho lidí. Trh s realitami v České republice v posledních letech jen kvete, pro většinu Čechů je ale někdy složité se dobře zorientovat. Hostem chatu byl Jiří Pácal ze společnosti Central Europe Holding - odborník na realitní trh.

Článek

Jiří Pácal se dlouhodobě zabývá problematikou bydlení a souvisejících věcí, jakými jsou realitní trh či hypotéky. V médiích bývá hojně citován a jeho názory nejsou vždy v souladu s obecným trendem, o to jsou zajímavější.

Dalo by se říci, že Pácal více než kdo jiný používá zdravý selský rozum. Jako jeden z mála například již před časem varoval před hypotékami, které pro většinu lidí představují značnou finanční zátěž. V touze po vlastním bytě či domku si totiž někteří zapomenou spočítat, že nebudou platit pouze hypotéční splátky, ale také zálohy za energie či poplatky do fondu oprav atd.

Jiří Pácal také vícekrát upozorňoval na problematiku pracovníků na realitním trhu. V ČR totiž stále může s realitami obchodovat víceméně každý, kdo má živnostenský list bez ohledu na odbornost. To vede mnohdy k nekvalitním službám realitních kanceláří.

Dalším problémem, který je v ČR stále zřejmý a podle Pácala téměř trestuhodný, je neinformovanost občanů o vlastním bydleni - málokdo má relevantní informace o stavu fondu oprav i o samotném členství v bytovém družstvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám