Hlavní obsah

ODS spustila web, který zesměšňuje ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

ODS na začátku týdne přiznala, že se před volbami do Evropského parlamentu nebude bránit negativní kampani proti ČSSD. A hned v pátek občanští demokraté vyjeli s internetovou stránkou, na níž shrnuli několik „přehmatů" sociálních demokratů z posledních let.

Článek

Na stránkách ODS upozorňuje na rozpory v politice soc. dem. strany a k vidění jsou i videa, která mají rozpory deklarovat či její představitele, především Jiřího Paroubka, zesměšňovat. Zhlédnout lze například jeho „legendární“ projev po prohraných volbách v červnu 2006. Stránky mohou pod velkým náporem padat.

„Projekt www.cssdprotivam.cz je odpovědí ODS na snahu současného vedení ČSSD stavět popularitu na kritice všeho a za všech okolností. ČSSD na rozdíl od ODS nemá žádnou pozitivní programovou alternativu, jejím jediným prostředkem je negace,“ uvedla při představení projektu ODS.

Lídr kandidátky ODS do eurovoleb Jan Zahradil při představení webu řekl, že se v minulých volbách ukázalo, že odpovídat na hrubost slušností se nevyplácí.

ČSSD: Inspirovali se u nás

ČSSD v reakci na podobu stránek ihned reagovala. Podle vedoucího tiskového oddělení Ondřeje Macury se ODS inspirovala stránkami jeho strany protikrizi.cz.

"K obsahu stránek snad ani nemá smysl se vyjadřovat, nicméně myslíme, že ODS a pan Zahradil by se namísto vytváření nesmyslných webových stránek měli zabývat spíše reálným řešením protikrizových opatření a ne si dělat legraci ze strany, která svá protikrizová opatření představila už před několika měsíci," uvedl Macura.

ČSSD často vládu kritizuje a podle politologů jí právě kritika pomohla dorovnat s ODS skóre ve volbách v roce 2006. Neustávající negativnost je ale podle nich nyní i příčinou nedávného propadu soc. dem. preferencí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám