Hlavní obsah

ODS se stěhuje do centra Prahy

– Praha
Právo, Jan Martinek

Po pěti letech opouští ODS své sídlo v pražském Polygon House na Pankráci. Během několika dnů by měla podepsat novou nájemní smlouvu na adrese Truhlářská 9, nedaleko od Náměstí Republiky, v těsné blízkosti obchodního domu Palladium.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dům v pražské Truhlářské ulici č. p. 9, který by se měl stát novým sídlem ODS

Článek

Strana, která v podzimních volbách do Sněmovny dostala jen sedm procent, a značně se jí ztenčily příjmy do stranické pokladny, chce především ušetřit.

„Nové sídlo považuji za mimořádně důležité z praktických i symbolických důvodů. Potřebujeme sídlo, které je blízko lidem, kam můžou přijít naši členové. Naše nové sídlo je v centru Prahy, mnohem lépe splňuje tuto funkci než to stávající,“ řekl Právu šéf ODS Petr Fiala.

„Důležité je ekonomické hledisko. Předpokládáme, že ušetříme asi 60 procent provozních nákladů,“ dodal. Podle ČTK strana na Pankráci platila 400 tisíc měsíčně.

Vlastníka nemovitosti si ODS proklepla.

Vlastník není spojený s ODS

„Stanovili jsme si podmínky, hledali jsme solidního vlastníka přes realitní kanceláře. Nechtěli jsme žádnou společnost, která by pro nás byla problematická, nebo která by s námi mohla mít nějakou spojitost,“ sdělil Fiala.

Budovu vlastní společnost S.O.R.T., která se zabývá prodejem a pronájmem nemovitostí, na stejné adrese sídlí například společnost Golf Club Štiřín. Nájemní smlouvu by měla ODS podepsat začátkem týdne.

Dům v Truhlářské ulici bude už třetí centrálou ODS. Své první sídlo na malostranském Jánském vršku strana prodala v roce 2011, inkasovala tehdy 139 miliónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám