Hlavní obsah

ODS Macka za pohlavek Rathovi nevyloučí

ŠUMPERK/PRAHA

Organizace ODS v Zábřehu na Šumpersku se rozhodla nezabývat se tím, zda vyloučí ze svých řad bývalého místopředsedu strany Miroslava Macka za to, že v sobotu zezadu nečekaně uhodil ministra zdravotnictví Davida Ratha. Jen tato organizace, jako jeho domovská, má právo jej vyloučit. Sám Macek odmítl ze strany odejít, i když si to přeje její předseda Mirek Topolánek.

Článek

"Shodli jsme se hned na počátku na tom, že o tom vůbec nebudeme jednat. Je to podle nás věc nepolitická, i když zpolitizovaná. Kdybychom se tím zabývali, dělali bychom z incidentu politikum, což nechceme," řekl  předseda místního sdružení Bedřich Jurníček.

Podle něj Macek jednal jako občan, nikoliv jako člen ODS. "Jak ho známe, řešil by věc stejně rok před volbami i rok po nich," soudí Jurníček. Předpokládá, že k události se již zábřežští občanští demokraté vracet nebudou.

Macek Ratha v sobotu udeřil na sjezdu zubařů. Plnil tak podle svých slov jen varování, které Rath dostal za své výroky, že si Macek vzal svou ženu jen pro peníze. Poté, co Macek Ratha udeřil, se oba muži začali prát.

ODS už v neděli vyzvala Macka k odchodu ze strany, ten ale řekl, že jeho čin byl soukromým nikoliv politickým aktem. Nechce tak nést politické důsledky.

Důsledky jiné, právní, ohodnotil žalobce na pokutu v hodnotě asi tisíc korun. Šlo podle něj o přestupek proti soužití.

Reklama

Související témata:

Související články

Macek se popral s Rathem na sjezdu zubařů

Valná hromada stomatologů, která v sobotu zahájila týden zdravotnického neklidu, začala incidentem mezi bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem, který...

Výběr článků

Načítám