Hlavní obsah

ODS: Gross otevírá dveře komunistům k moci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Občanská demokratická strana, která vyvolala páteční hlasování o nedůvěře vládě Stanislava Grosse, je znepokojena setkáním šéfa ČSSD Grosse s předsedou KSČM Miroslavem Grebeníčkem. "Patnáct let po pádu totality Gross bezprecedentně otevírá dveře komunistům k moci," uvádí předseda opoziční ODS Mirek Topolánek v oficiálním prohlášení strany.

Článek

Topolánek dále píše, že Gross tak dokazuje, že je "nedůvěryhodný, nekompetentní a navíc všeho schopný." ODS ocenila vystoupení KDU-ČSL z vlády jako akt zdravého rozumu. Zároveň však Topolánek podotýká, že věří, že to lidovci myslí vážně a nenechávají si otevřená zadní vrátka do "Grossovy vlády bez Grosse".

.: ANKETA
Sdílíte obavy ODS z toho, že premiér Stanislav Gross jednáním s KSČM otevírá komunistům dveře k moci?
Hlasujte v anketě na konci článku.

ODS znovu zopakovala, že nejlepším východiskem z krize jsou předčasné volby. Topolánkova strana se rovněž opřela do unionistů. V prohlášení konstatuje, že US-DEU nečinně přihlíží vyjednávání Grosse s KSČM o podpoře vlády. "Tím jako demokratická strana definitivně selhala," píše Topolánek.

Anketa

Sdílíte obavy ODS z toho, že premiér Stanislav Gross jednáním s KSČM otevírá komunistům dveře k moci?
Ano
72,4 %
Ne
27,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5302 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám