Hlavní obsah

ODS chce opozici sebrat vedení sněmovních výborů

Právo, Marie Königová
PRAHA

ODS si chce zajistit koaliční převahu v klíčových výborech dolní komory a sebrat opozici předsednictví v nich. Jde o výbor rozpočtový, zdravotnický a kontrolní, které vedou sociální demokraté Bohuslav Sobotka a David Rath, v posledním případě komunista Vladimír Koníček.

Článek

Vítr do plachet dala ODS spolehlivost přeběhlíků Miloše Melčáka a Michala Pohanky, kteří mají s koalicí smlouvu o spolupráci až do roku 2010 a podpořili i reformu.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v neděli v ČT řekl, že soc. dem. v případě převolby zváží taktiku nulové tolerance, kterou podle něj praktikovala Topolánkova ODS.

Podle Topolánkových slov Rath i Sobotka degradují své funkce tím, že spíše než "ratio" nechávají promlouvat "jedovaté sliny".

Podle kuloárových informací se uvažuje do čela rozpočtového výboru s Michalem Doktorem (ODS), který se sice přihlásil k rebelující platformě ve své straně, ale pak z ní vycouval a naopak se aktivně podílel na dotvoření reformy. Podle Paroubka to bylo poté, co mu byl přislíben post v dozorčí radě Budvaru a svou roli sehrál i příslib šéfovského postu v klíčovém výboru Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám