Hlavní obsah

Ochladí se jen mírně, po bouřkách se vrátí třicítky

Nadcházející týden se dočkáme příchodu dvou studených front, ochladí se však jen mírně. Podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress nás čeká opět teplotně nadprůměrných sedm dní.

Foto: Bohumila Kunertová , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejteplejším dnem týdne má být pondělí, kdy budou teploty atakovat 34 stupňů. Už v odpoledních a večerních hodinách však od západu můžeme čekat příliv nízkého tlaku, který s sebou přinese místy silné bouřky s krupobitím a přívalovým deštěm. V úhrnech může spadnout až 30 mm vody. Na Moravu a do Slezska by měl déšť dorazit až v úterních ranních hodinách.

Úterý by mělo být oblačné až zatažené s ranními teplotami 18-14 a denními maximy mezi 23 a 27 stupni Celsia. Na Moravě a ve Slezsku bychom se mohli dočkat přeháněk.

Už ve středu však na naše území začne proudit vysoký tlak vzduchu a obloha se opět vyjasní. Ranní teploty můžeme čekat v rozmezí 16-12 stupňů, odpolední pak mezi 24 a 28 stupni. Vysoký tlak vzduchu doprovodí jasná až polojasná obloha a postupně i vyšší teploty.

Čtvrteční ráno by mělo být poměrně chladné, nanejvýš 9 stupňů, odpoledne však teplota výrazně stoupne až na 28-32 stupňů Celsia. Obloha by měla podle očekávání zůstat jasná až polojasná. Při zvýšené oblačnosti by se mohly ojediněle objevit přeháňky či bouřky.

V pátek očekáváme příchod další studené fronty, ta se však má brzy rozpadat. Ranní teploty dosáhnou 19-15 stupňů, odpolední maxima 27-30. Charakter počasí zůstane podobný jako o den dříve, s oblohou jasnou až polojasnou, při zvýšené oblačnosti s přeháňkami.

Také o víkendu počasí v Česku ovlivní vysoký tlak vzduchu s nejvyššími teplotami 26-30 stupňů a přeháňkami pouze ojedinělými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám