Hlavní obsah

Obžalovaný Luděk Nečesaný zůstane ve vedení liberecké nemocnice

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosavadní generální ředitel Krajské nemocnice v Liberci (KNL) Luděk Nečesaný, který je obžalovaný kvůli údajně předraženým zakázkám v největší nemocnici v Libereckém kraji, zůstane i po Novém roce v jejím managementu. Nově bude zastávat post náměstka pro řízení zdravotní péče. Ve středu to uvedl Richard Lukáš, který by měl Nečesaného od Nového roku v čele zařízení vystřídat.

Foto: Michael Polák, Právo

Luděk Nečesaný končí jako generální ředitel, ale ve vedení nemocnice zůstane. V lednu ho čeká soud.

Článek

Nečesaný už v létě oznámil, že ke konci roku rezignuje na post generálního ředitele. Zdůvodnil to tehdy neshodami s většinovým akcionářem nemocnice, Libereckým krajem.

„Kroky krajských politiků vedly k rozpadu mého týmu, jemuž důvěřuji,“ zdůvodnil rezignaci už v červnu Nečesaný, který libereckou nemocnici vedl poprvé od června 2008 do února 2011 a do funkce generálního ředitele se pak vrátil v srpnu 2013.

Na postu generálního ředitele ho od Nového roku vystřídá dosavadní lékařský náměstek nemocnice a primář traumacentra Richard Lukáš. Ten ve středu potvrdil, že se Nečesaný stane jeho náměstkem.

„Nemáme široko daleko nikoho jiného, kdo by to byl schopný profesionálněji sledovat a regulovat. A jeho jméno je spojeno s úspěšnými roky KNL,“ uvedl na adresu Nečesaného příští generální ředitel.

Soud bude v lednu

Nečesaný je obžalovaný v kauze údajného předražení dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 miliónů korun. Za přijetí úplatku mu hrozí až 12 let vězení. Sám vinu odmítá a je přesvědčen, že zákon porušen nebyl. V kauze je obžalovaná také jeho manželka. Soudní přelíčení začne 15. ledna.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Lukáš Nečesaný se svým otcem Luďkem (v popředí)

Jméno Nečesaný bylo v posledních měsících skloňované zejména v souvislosti s kauzou pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích na Jičínsku. Obžalobě čelil Lukáš Nečesaný, kterého soud v listopadu zatím nepravomocně zprostil viny. [celá zpráva] Jedná se o syna končícího šéfa liberecké nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám