Hlavní obsah

OBRAZEM: Rath vyrazí do voleb v oranžové ambulanci

Novinky, jov

Sněmovní bouřlivák David Rath (ČSSD), který chce porazit v krajských volbách na podzim současného hejtmana Středočeského kraje Petra Bendla (ODS), se rozhodl objíždět své potenciální voliče v autobuse. A ne ledajakém. Oranžová Karosa nese název "Rathova ambulance".

Foto: Jiří Ovčáček, Novinky

Oranžový "Rathobus"

Článek

Zatímco v Kongresovém centru na přísně uzavřeném jednání sociální demokraté řešili problémy kolem odchodu poslance Petra Wolfa z poslaneckého klubu a strany, před budovu krátce před polednem "přistál“ netradiční autobus Karosa.

Oranžové vozidlo nese název "Rathova ambulance“ a nikoho nenechává na pochybách, že David Rath hodlá své profese využít ve volební kampani více než vrchovatě.

:. Oranžový "Rathobus"foto: Novinky/Jiří Ovčáček

Hlavním sloganem, který je umístěn na boku autobusu, je "Vyléčíme náš kraj“. Ten doplňuje velká fotografie Ratha se stetoskopem, který má přiložený na stylizované mapce Středočeského kraje.

Oranžový "Rathobus“ odpoledne pořktily sektem špičky ČSSD včetně Ratha. Jak prozradil, autobus je vybaven například tlakoměrem. Ten si hned na místě vyzkoušel místopředseda ČSSD Milan Urban.

Vzhledem k tomu, že součástí vybavení je i hlukoměr, Rath zažertoval na otázku novinářů, zda byl na sobotním jednání ústředního výkonného výboru při slovní přestřelce hlučnější šéf strany Jiří Paroubek nebo ústecký volební lídr Jaroslav Foldyna. "Ani pan předseda ani pan Foldyna nedosáhli hluku, který vyluzuje Mirek Topolánek ve Sněmovně. To je objektivně zjištěno," prohlásil Rath.

:. Oranžový "Rathobus"foto: Novinky/Jiří Ovčáček

Reklama

Výběr článků

Načítám