Hlavní obsah

Obama se v Praze setká s Havlem

Právo, Lenka Hloušková, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americký prezident Barack Obama by se měl při plánované návštěvě Prahy setkat s českým exprezidentem Václavem Havlem. Schůzka je předběžně určená na neděli pátého dubna. Právu to ve čtvrtek sdělila Havlova tajemnice Sabina Tančevová.

Foto: Jim Young, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

„Obě strany se setkáním předběžně počítají,“ řekla. Podrobnosti jsou podle ní předmětem jednání, protože dílčí body Obamova programu v Praze nejsou zatím známé.

Obama bude muset kvůli americkým plánům ve střední Evropě odpovídat na otázky polského premiéra Donalda Tuska. Ten se ho podle ČTK zeptá na podrobné plány Američanů právě na chystaném pražském summitu EU - USA.

Téma radaru rozvíří i jeho odpůrci, kteří ve čtvrtek ohlásili sérii demonstrací. Vypuknou v sobotu čtvrtého dubna, kdy komunisté budou protestovat na Palachově náměstí za mír a proti základnám. Demonstrace by se měli zúčastnit mimo jiné europoslanec Vladimír Remek nebo režisér Zdeněk Troška.

Magistrát nepovolil nedělní shromáždění iniciativy Ne základnám na témže místě s odkazem na možné komplikace v dopravě. Iniciativa se nyní snaží u soudu rozhodnutí radnice zvrátit.

Reklama

Výběr článků

Načítám