Hlavní obsah

O víkendu přijde jarní počasí, bude až 12 stupňů

Novinky, jas

Ve středu odpoledne začne naše území od severu ovlivňovat frontální systém, který s sebou přinese oblačnost a další srážky. Na horách by tak v následujících dvou dnech mohlo napadnout až 30 centimetrů nového sněhu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

Ve čtvrtek má být zataženo s deštěm, který bude od středních poloh přecházet ve srážky smíšené, na horách pak sněhové. "Mohlo by napadnout až 15 centimetrů nového sněhu," upozornila Dagmar Honsová. Znovu bude foukat vítr, který může v nárazech dosahovat rychlost až 20 metrů za sekundu, v horských oblastech se tak mohou tvořit závěje.

Ranní teploty se budou ve čtvrtek pohybovat v intervalu jednoho a minus tří stupňů Celsia, přes den se rtuť teploměru vyšplhá až k pěti stupňům. V noci a ráno není vyloučena tvorba náledí. Na horách bude přes den kolem minus jednoho stupně.

Zatažená obloha vydrží i v pátek, kdy by se ranní teploty měly pohybovat mezi dvěma a minus dvěma stupni. V případě smíšených srážek, které očekávají meteorologové v nížinách, mohou vznikat námrazy. Přes den bude mezi jedním a pěti stupni Celsia. Na horách může znovu napadnout až 15 centimetrů sněhu.

Sněžení vystřídá obleva

Oblačno bude nejprve i v sobotu, ale v průběhu dne by měla oblačnost postupně ubývat, tomu budou odpovídat i teploty, které ráno poklesnou na jedena až minus tři stupně, ale přes den se dostanou na dva až šest.

Neděle již bude polojasná s ranními teplotami od dvou do minus dvou stupňů Celsia, přičemž se mohou objevit i mlhy. Denní teploty vyšplhají na čtyři až osm stupňů Celsia, na Moravě může být až 12 stupňů.

Také začátek příštího týdne nabídne polojasnou oblohu a teploty mezi pěti a deseti stupni. Meteorologové však budou předpověď dále upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám