Hlavní obsah

O víkendu konečně vysvitne slunce

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v následujících dnech do konce týdne bude hodně nestálé. Zatímco v pátek a v neděli bude zataženo a může i sněžit, v sobotu to vypadá na polojasnou oblohu. Odpolední maxima se budou pohybovat nad nulou. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

"Na Českou republiku má stále vliv oblast vysokého tlaku vzduchu nad Velkou Británií, zároveň se v ní ale v pátek a v neděli bude rozpadat studená fronta," uvedla meteoroložka. Počasí proto bude hodně proměnlivé.

Teploty však budou až do neděle konstantní. Ranní minima se budou pohybovat mezi 0 až -4 stupni Celsia, odpolední maxima od 2 do 6 stupňů. Řidiči by si po celou dobu měli dát pozor na možné náledí či mrznoucí mrholení a ledovku.

V pátek, který bude zároveň prvním dnem meteorologického jara, bude zpočátku zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Od severu bude postupně přibývat frontální oblačnost, která s sebou zejména ve vyšších polohách na severu republiky může přinést sníh. Pouze v nížinách budou přeháňky smíšené nebo dešťové. K večeru ale začnou ustávat.

V dalším týdnu oteplení

Nejméně oblačnosti z celého končícího týdne bude v sobotu. Přes den bude oblačno až polojasno, pouze ráno a dopoledne se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Slabé sněhové přeháňky se očekávají pouze na horách.

V neděli bude počasí hodně podobné pátku. Celý den bude převážně oblačno, napřed nízkou oblačností a potom frontální oblačností. V severní části republiky může sněžit, jinde se vyskytnou dešťové či smíšené přeháňky.

V následujícím týdnu se však podle Honsové oteplí. V závěru příštího týdne mohou podle ní teploty vystoupit až k 10 stupňům Celsia. Zároveň jeho počátkem ubude oblačnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám