Hlavní obsah

O víkendu čekejte teplo a sluníčko

Právo, Václav Pergl
ČESKÁ REPUBLIKA

Studený máj, v stodole ráj, praví lidová moudrost. Aspoň její první část zatímplně vycházela. Květen je opravdu studený. V sobotu a v neděli se sice ohřejeme a bude až 27 stupňů, ale od pondělí se čeká zase ochlazování.

Článek

"V pátek k nám pronikne teplý vzduch od jihozápadu a na chvilku ukončí studené počasí. Musíme se ale připravit, že s výjimkou několika dnů bude do konce května chladno. V závěru měsíce by se mohlo mírně oteplit," řekl Právu ve čtvrtek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

V sobotu se očekává polojasno až skoro jasno, na západě oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Noční teploty budou 9 až 5, denní 22 až 26 st.

I neděle bude teplá, ale jen na části území. Od západu se totiž do Čech bude nasouvat oblačno, které přinese přeháňky a bouřky. Noční teploty by měly být v rozmezí 12 až 8, denní 23 až 27, ale na západě Čech jen 21 st.

Od pondělí do čtvrtka příštího týdne meteorologové předpokládají oblačno, přechodně zataženo s deštěm nebo přeháňkami a bouřkami. Noční teploty 13 až 9, později 10 až 5, denní 19 až 24, pravděpodobně od úterý ale jen 14 až 19 st.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám