Hlavní obsah

O víkendu bude ještě chladno, pak se oteplí

Novinky, val
Praha

Milovníky jara zřejmě příliš nenadchne nadcházející víkend, jenž přinese velmi podprůměrné teploty, zato je potěší počasí v příštím týdnu, kdy se začne oteplovat. Ve středu by mělo definitivně odzvonit sněhovým srážkám jinde než na horách, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přestože se oproti počátku týdne oteplí v jeho závěru až na 7 stupňů Celsia, stále se jedná v tomto období o výrazně podprůměrné denní teploty. Ranní minima budou navíc nadále klesat pod bod mrazu, na což by si měli dát pozor zejména řidiči. Následující týden už ale slibuje oteplení.

Až do soboty bude Českou republiku ovlivňovat oblast nízkého tlaku vzduchu, proto bude v těchto dnech převážně oblačno. Ve čtvrtek se může ojediněle vyskytnout i slabý déšť nebo smíšené srážky, na horách nasněží. Nejvyšší denní teploty se budou až do neděle pohybovat mezi 3 až 7 stupni Celsia.

Páteční ráno bude chladné, naměříme 1 až -3 stupně. Zpočátku dne bude zataženo až oblačno se slabými smíšenými nebo dešťovými přeháňkami, odpoledne bude zejména na jihovýchodě republiky pršet.

Takřka totožné počasí bude v sobotu, kdy může místy od 500 metrů nad mořem slabě sněžit.

V neděli polojasno

Nedělní oblohu už pročísnou sluneční paprsky. Oblačnosti bude nejméně z celého týdne, střídavě bude i polojasno. Ranní teploty klesnou na 0 až -4, odpolední se budou stejně jako v předchozích dnech pohybovat mezi 3 až 7 stupni.

Přechodně polojasno bude také v pondělí. Teploty mírně stoupnou, a to na 4 až 8 stupňů. Zřejmě se bude jednat o předzvěst končících mrazů a sněhu. Jak uvedla Honsová, od středy by se měly sněhové srážky definitivně přesunout do horských oblastí. Teploty by navíc mohly stoupat až k 12 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám