Hlavní obsah

O ministerstvech se bude jednat dál, trojkoalice zvažuje dvě podoby vlády

– Praha • Aktualizováno
Právo, rsk

Šéfové trojice stran sestavujících novou vládu se ani v pondělí nedohodli na konkrétním rozdělení jednotlivých ministerstev. V jednání budou pokračovat ve středu, ohlásil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Vyjednavači zvažují dvě varianty možné podoby kabinetu.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéfové ČSSD Bohuslav Sobotka, ANO Andrej Babiš a KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (zleva doprava)

Článek

Sobotka po jednání s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem a KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem řekl Právu, že společná schůzka v Senátu trvala asi hodinu a čtvrt.

„Jednání jsme dnes v žádném případě neukončili, probrali jsme různé varianty, které připadají v úvahu. V úterý chceme závěry konzultovat v našich politických stranách a během středy bychom se měli sejít k dalšímu jednání,“ uvedl.

Podle předsedy ČSSD všechny tři strany projevily „určitou míru vstřícnosti“. „Potvrdili jsme si, že máme zájem o trojkoaliční spolupráci, abychom dotáhli jednání o uzavření koaliční smlouvy do konce. Varianty na počty členů vlády vycházejí na sedmnáct nebo na osmnáct,“ doplnil Sobotka.

Na dotaz, zda počítá se třemi ministerstvy pro lidovce, Sobotka lídr soc. dem. odpověděl: „Je to určitá varianta, o které budeme diskutovat, a vrátíme se k tématu ve středu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám