Hlavní obsah

O dotaci přeběhlíka Wolfa se zajímá protikorupční policie

Právo, jt
PRAHA

Protikorupční policie se začala zajímat o spornou několikamiliónovou dotaci, kterou dostala firma poslance Petra Wolfa před třemi lety. Bude se snažit zjistit, zda poslanec peníze nezneužil a zda nebyl obětí vydírání.

Foto: ČTK

Poslanec Petr Wolf

Článek

„Zatím pouze vyhodnocujeme informace z veřejně dostupných zdrojů. Žádné podklady, které by odůvodňovaly zahájení trestního řízení, v tuto chvíli k dispozici nemáme,“ řekl k tomu v pondělí Právu mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Odmítl tak informace serveru iDnes.cz, podle kterých už v této souvislosti detektivové z protikorupční policie zahájili vyšetřování. „O tom nemůže být ani řeč. Pouze analyzujeme obecně známé informace,“ poznamenal mluvčí.

Wolf minulý týden vystoupil z ČSSD, v neděli obvinil svého bývalého stranického šéfa Jiřího Paroubka, že se ho při volbě prezidenta snažil vydírat hrozbami, že zveřejní údajné nesrovnalosti při čerpání dotace, pokud nepodpoří v prezidentské volbě kandidáta sociální demokracie Jana Švejnara.

Na problematickou dotaci upozornil Nejvyšší kontrolní úřad s tím, že Wolfova ostravská firma UT 2002 vyrábějící pneumatiky pro terénní auta nemůže doložit, na co použila veškeré peníze od ministerstva životního prostředí určené na projekt Relace mezi životním prostředím a ekonomickým rozvojem. Wolf inkasoval 2,42 miliónu na rok 2005 a 2,16 miliónu korun na rok 2006.

Policisté na severní Moravě již od minulého týdne šetří trestní oznámení týkající se údajné výhružné SMS, kterou měl Wolf obdržet. „Vše se prověřuje, dosud nebylo stanoveno, jestli by mělo jít o trestný čin, nebo přestupek,“ uvedla k tomu už dříve Gabriela Holčáková z ostravské policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám