Hlavní obsah

Novým šéfem rozpočtového výboru je Vlček z ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BRATISLAVA

Nástupcem Michala Krause (ČSSD) ve funkci šéfa rozpočtového výboru ve Sněmovně se stal sociální demokrat Miloslav Vlček. Muž, jenž je volebním lídrem soc. dem pro Olomoucký kraj, tak stanul v čele jednoho z nejprestižnějších výborů dolní parlamentní komory.

Článek

Kraus z politiky odešel kvůli své cestě do Ghany, kde před čtyřmi lety vyjednával o investicích do továrny na zpracování kakaových bobů.

Rozpočtový výbor má od voleb v roce 2002 už třetího předsedu. Prvním byl předseda lidovců Miroslav Kalousek. V březnu 2005 ale rezignoval kvůli spekulacím kolem bytu své manželky. Předsedou výboru se pak stal Kraus. Sněmovna ho ve funkci potvrdila koncem června loňského roku.

Kraus byl také předsedou poslaneckého klubu ČSSD. V této funkci ho v úterý vystřídal první místopředseda klubu Michal Hašek. Před Krausem vedl klub ČSSD Petr Ibl, který z funkce loni v lednu rovněž sám odešel poté, co práci klubu kritizoval tehdejší premiér a úřadující předseda strany Stanislav Gross.

Ibl Grossovy výtky částečně uznal, na druhou stranu ale členům vedení ČSSD a ministrům vyčetl, že s poslanci málo komunikují a ti jsou pak ve Sněmovně zmatení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám