Hlavní obsah

Pan Lorenz či Trautenberk. Nové zdanění piva nepřestává Čechy fascinovat a bavit

Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) odmítá, že by rozdílné sazby daně u točeného piva mohly kohokoli mást, veřejnost se záměry ministerstva financí dál nepokrytě baví.

Foto: Koláž Novinky.cz

Andrej Babiš a Alena Schillerová

Článek

Babiš nejasnosti svádí na „blba, co vytvořil nějakou idiotskou tabulku“, byť dokument, který se objevil na sociálních sítích, vychází z eventualit, které mohou od května nastat v pohostinství souvislosti se startem závěrečné vlny elektronické evidence tržeb (EET). [celá zpráva]

Slovo dostala klasická díla tuzemské kinematografie se svými hláškami.

Hlavními postavami jsou tradičně premiér Babiš a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), která podobně jako její vládní šéf nové sazby DPH na pivo obhajuje, že jde o pozitivní krok pro restauratéry a hosté změnu nezaznamenají.

Pomyslné srovnání nabídl českým pivařům samotný premiér, který se pochlubil, že si na dovolené ve Francii dopřává pivo s vysokohorskou přirážkou za 15 eur (asi  375 korun). Ovšem s 20procentní DPH, jak neopomněl zdůraznit.

Soudě podle posledních vyjádření představitelů koaliční ČSSD, bude zdanění piva řešit i jejich poslanecký klub a patrně se téma dostane i na jednání koaliční rady. [celá zpráva]

Započítal jsem DPH na Starobrno jako na pivo. Lidé si utahují ze Schillerové

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám