Hlavní obsah

Nová koalice v Praze podporuje místo nového mostu na Vltavské běžnou křižovatku

Praha

Nově vzniklá koalice Pirátů, Prahy Sobě (PS) a Spojených sil pro Prahu (TOP 09, STAN a KDU-ČSL) v Praze v pondělí vyzvala končící vedení města, aby nečinilo závazná rozhodnutí v případě uzavřeného mostu v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská. Koalice se kloní spíše k řešení úplně změnit koncepci celého prostoru a místo přemostění tramvajové trati vybudovat běžnou křižovatku.

BEZ KOMENTÁŘE: Silničáři uzavřeli most u stanice metra VltavskáVideo: Novinky

 
Článek

Most je uzavřen od minulého týdne pro auta, přes Vltavskou nejezdí tramvaje. Komplikovanější je tak pro lidi doprava do části Holešovic.

Vznikající koalice uvedla, že podpoří takové řešení, při kterém by nemusel být vybudován most, ale auta a tramvaje by se křížily na běžné křižovatce. Nyní po mostě jezdí auta a pod ním projíždějí tramvaje. Pro chodce nejde o nijak přívětivé místo.

Foto: Mapy.cz

Současné řešení přemostění stanice metra Vltavská

„Nové řešení musí zároveň zajistit, aby celý prostor v blízkosti metra Vltavská byl přívětivější pro chodce i dopravu a lépe navazoval na okolní město," uvedli zástupci koalice.

Stavaři poničený most nyní podpírají. Vybetonují monolitické podkladové desky s panely, na něž osadí čtyři ocelové podpěry, které konstrukci mostu stabilizují. Kdy práce dokončí, zatím není jasné. Technická správa komunikací (TSK) minulý týden mluvila o projektech na demolici mostu a stavbu nového.

Foto: Mapy.cz

Most v Bubenské ulici v Praze, který bude uzavřen.

Problémy se stavem mostů se v Praze řeší dlouhodobě. TSK nyní provádí diagnostiku například Hlávkova mostu, který je těsně před zavřeným mostem, nebo mostu Legií. Oba jsou ve špatném stavu.

Připravuje se rovněž diagnostika Lanového mostu na Jižní spojce mezi Zahradním Městem a Strašnicemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám