Hlavní obsah

Noční déšť rozvodnil toky na východě Česka

Praha

Noční vytrvalý déšť rozvodnil malé toky na pěti místech v Pardubickém a Olomouckém kraji a na Vysočině. Čtyři z nich vystoupaly na první povodňový stupeň, tedy bdělost. Druhého stupně pohotovosti dosáhl kolem půlnoci jen Černý potok ve Velké Kraši na Jesenicku, jeho hladina už ale klesá. Vyplývá to z dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Výstraha meteorologů před vydatným deštěm platí v některých krajích do úterních 09:00.

Na Svitavsku se na první povodňový stupeň zvýšily hladiny toku Jevíčka v obci Chornice a Úsobrnského potoka v Jaroměřicích, na Chrudimsku říčky Novohradky v Luži. Na Vysočině se na stupeň pohotovosti dostala Oslava v Dolních Borech na Žďársku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výstraha ČHMÚ před vydatným deštěm byla vyhlášena i pro Královéhradecký a Moravskoslezský kraj, tam ale toky povodňových stupňů nedosáhly. Před extrémním stupněm nebezpečí meteorologové varovali pro okresy Jeseník a Bruntál.

Srážky mají v Česku podle předpovědi v úterý odpoledne postupně slábnout. Ve středu meteorologové očekávají déšť už jen místy v Čechách, ve čtvrtek pak ojedinělé přeháňky. Od středy se má také začít oteplovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám