Hlavní obsah

NKÚ podává trestní oznámení kvůli Internetu do škol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejvyšší kontrolní úřad podává trestní oznámení kvůli projektu ministerstva školství Internet do škol. Policie by měla prošetřit, kdo je zodpovědný za nehospodárně utracené 884 milióny korun, uvedla mluvčí NKÚ Julie Šebelová. Na ministerstvu školství zatím čekají na vyhotovení právní analýzy zprávy NKÚ.

Foto: Anna Kováčová

Účastníci úklidové akce.

Článek

V nejbližších dnech by měli ministerští úředníci rozhodnout, co bude s projektem dál a zda se také kvůli němu neobrátí na policii. Projekt Internet do škol přišel stát na sedm miliard korun. NKÚ zjistil, že ministerstvo školství nehospodárně využilo nejméně 884 milióny korun, porušilo zákon o rozpočtových pravidlech a uzavíralo pro stát nevýhodné smlouvy. Navíc platilo i za práci, která nebyla odvedena, realizaci smluv ani nekontrolovalo.

Internet do škol kritizovali od jeho počátku učitelé i opoziční politici. Ministryně Petra Buzková (ČSSD), která v čele úřadu vystřídala svého stranického kolegu Eduarda Zemana, vypověděla několik smluv a přistoupila i k personálním změnám. Bývalý ministr za projektem stojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám