Hlavní obsah

Neznámá látka znečistila řeku Úpu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Trutnovští hasiči byli v neděli povoláni, aby zabránili znečištění řeky Úpy neznámou chemickou látkou. Část nečistot ale do řeky vytekla, případem se nyní zabývá odbor životního prostředí městského úřadu.

Foto: Profimedia.cz

(Ilustrační foto)

Článek

V neděli před polednem zadokumentovali trutnovští policisté případ znečištění toku řeky Úpy v centru Trutnova.

"Zhruba hodinu před polednem telefonicky oznámil sedmadvacetiletý muž na policejní linku únik mastné látky z jednoho z trutnovských podniků do říčního koryta. Ihned po tomto oznámení na místo vyjela policejní hlídka. Oznamovatel stál na předem domluveném místě a policistům místo znečištění ukázal,“ uvedl mluvčí policie Udo Ertner.

Za několik málo okamžiků přijeli na místo trutnovští hasiči, kteří zablokovali výpust, kterou látka vtékala do řeky. Hasiči vytvořili na dvou místech norné stěny, aby nedocházelo k dalšímu rozšíření znečištění vodního toku.

Na místo se následně dostavili pracovníci Městského úřadu v Trutnově z odboru životního prostředí, kteří odebrali vzorky znečištěné vody a celý případ si na místě převzali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám