Hlavní obsah

Nezávislí demokraté mají v názvu Železného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celostátní sněm Nezávislých demokratů změnil pro volby název strany na Nezávislí demokraté (předseda V. Železný). Chce tím dát straně výrazný znak, podle něhož by ji volič identifikoval. Uvedl to předseda v neděli na tiskové konferenci.

Článek

Vladimír Železný na toto téma zavtipkoval: "Je to korektní, nejsou to třeba Železní demokraté". Vysvětlil, že snahou je stranu odlišit od dalších nezávislých.

Cílem je podle Železného překročit ve volbách hranici pěti procent pro vstup do Sněmovny, i když zatím má jeho strana podle průzkumů podporu 0,2 a 1,6 procent voličů. Sám však uvedl, že průzkumům nevěří a argumentoval volbami do Sněmovny a do Evropského parlamentu.

Podle něj je důležité, aby se do Sněmovny dostala pátá strana. "Jsme ve zvláštní situaci, kdy se nedá jinak sestavit pravicová nebo pravostředová vláda," řekl Železný a dodal: "Menšinová vláda za podporu komunistů je nebezpečná, protože je vydíratelná. Není tam jasná koaliční smlouva."

K možné povolební spolupráci Vladimír Železný uvedl jen: "Nevytvoříme vládu s komunisty."

Podobu kampaně strana nezveřejnila z obav, aby nápad někdo neukradl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám