Hlavní obsah

Další dva ředitelé brněnských nemocnic do konce roku odejdou

– Brno • Aktualizováno

Z čela Fakultní nemocnice Brno odejde k 30. listopadu dlouholetý ředitel Roman Kraus. Na konci roku skončí rovněž ředitel Vojenské nemocnice Brno Antonín Vodák. Oba muži odcházejí na vlastní žádost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus

Článek

Kraus vedl fakultní nemocnici 12 let. O jeho rozhodnutí ve středu informovala vedoucí tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví Renata Povolná. Sdělila, že Kraus se hodlá více věnovat rodině.

Kraus své rozhodnutí dále nekomentoval. Nevyjádřil se ani ke spekulacím, že by mohl být příští rok kandidátem brněnské ODS v senátních volbách.

Babiš radí Praze, co dělat se zdravotnictvím

Domácí

„Panu řediteli jsem za jeho práci, kterou pro nemocnici za 12 let odvedl, poděkoval a popřál mu hodně štěstí v jeho osobním životě a v dalších pracovních výzvách,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Ministerstvo zdravotnictví vypíše na obsazení postu šéfa fakultní nemocnice výběrové řízení. Než bude vybrán Krausův nástupce, povede nemocnici náměstkyně pro organizační, právní věci a personalistiku Alena Tobiášová.

Foto: Vojenská nemocnice Brno

Ředitel Vojenské nemocnice Brno Antonín Vodák

Ve středu oznámil svůj odchod z čela Vojenské nemocnice Brno i Antonín Vodák. Rovněž on stál v čele nemocnice 12 let. Výběrové řízení na nového ředitele již vypsalo ministerstvo obrany. Zájemci se mohou hlásit do 11. listopadu.

„Nedal jsem souhlas k prodloužení služebního poměru. Chci se posunout někam dál. Jsem tam 12 let a přece jenom si myslím, že je potřeba předat štafetu,” citovala Vodáka ČTK s tím, že roli v jeho rozhodnutí hrála rovněž jiná pracovní nabídka.

V Brně letos skončili, případně skončí ředitelé šesti nemocnic. Rezignoval ředitel Psychiatrické nemocnice Brno Marek Radimský, skončil i ředitel Masarykova onkologického ústavu Jan Žaloudík. Z čela Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně odešel Martin Pavlík a ve funkci skončil i ředitel Nemocnice Milosrdných bratří Brno Josef Drbal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám