Hlavní obsah

Nečas Schwarzenbergovi nevyhověl, o obsazení obrany se nejednalo

Novinky, val
Praha

Vláda na svém středečním jednání neotevřela otázku obsazení uprázdněného postu šéfa ministerstva obrany. Předseda koaliční TOP 09 Karel Schwarzenberg přitom v úterý uvedl, že bude chtít ve středu od Nečase slyšet, kdy bude znám nový ministr obrany.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas na středeční schůzi kabinetu.

Článek

Premiér Petr Nečas na středeční tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že se vláda touto věcí na středeční schůzi vůbec nezabývala. Pak ale dodal, že se o věci nadále jedná.

Zopakoval také nutnou podmínku nezbytného souhlasu všech tří koaličních stran. Právě ta se podle jeho dřívějších prohlášení ukázala být hlavní překážkou pro výběr nového ministra obrany.

Schwarzenberg v úterý uvedl, že prázdný post šéfa ministerstva obrany vidí jako problém a je nejvyšší čas, aby bylo místo obsazeno. Podle něj je také potřeba se ptát, zda si ODS nechce tento resort ponechat. "Což by byl zajímavý vývoj. Čím slabší je ODS, tím víc ministerstev si nabírá," citovala jej ČTK. [celá zpráva]

Jako o možných ministrech obrany se nejčastěji hovořilo o prvním náměstkovi Vlastimilu Pickovi, dalších lidech z vedení obrany, ale také o některých diplomatech, v poslední době například o velvyslankyni při OSN a OBSE ve Vídni Veronice Kuchyňové Šmigolové.

Reklama

Výběr článků

Načítám