Hlavní obsah

Nečas rozlítil VZP, do Ruska s sebou vzal zástupce Protonového centra

Praha

Premiér Petr Nečas si proti sobě poštval Všeobecnou zdravotní pojišťovnu (VZP), když si s sebou na státní návštěvu Ruska přibral mezi desítkami podnikatelů také zástupce Protonového centra v Praze. To přitom nedávno vyvolalo arbitráž proti VZP. Informovala o tom Česká televize.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

Důvodem arbitráže, kterou pražské centrum vyvolalo v březnu proti VZP, je údajně skutečnost, že pojišťovna odmítá plnit smlouvu, podle níž má Protonovému centru platit zhruba miliardu korun ročně.

Pojišťovna se proto nyní bouří. Skutečnost, že Nečas vzal do Ruska spolumajitele Protonového centra Václava Laštůvku, přirovnal jeden z jejích zástupců k situaci, kdy by s Nečasem letěl Josef Šťáva z firmy Diag Human, která se již léta soudí s Českou republikou o miliardy.

Nečas se ale brání, že on sám nenese odpovědnost za obsazení podnikatelské delegace. „Podnikatelskou misi sestavuje Svaz průmyslu a dopravy, nikoli vláda,“ řekl České televizi.

Výpravu potkaly dvě nehody

Nečas odletěl do Ruska v neděli. S sebou vzal celkem osm desítek podnikatelů a celá česká delegace tak musela letět dokonce dvěma letouny.

Jeden z nich potkala během letu do Moskvy drobná komplikace, když mu praskla krycí vrstva skla u jednoho z oken v pilotní kabině. V úterý se zase dva vozy Nečasovy kolony srazily a jeden z členů výpravy musel být ošetřen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám