Hlavní obsah

Nečas poděkoval chorvatským záchranářům za profesionální zásah

Novinky, jas

Český premiér Petr Nečas (ODS) se v pondělí ráno telefonicky spojil s chorvatským protějškem Zoranem Milanovićem a poděkoval mu za profesionalitu chorvatských záchranářů, kteří zasahovali u sobotní tragické nehody českého autobusu na dálnici A1.

Foto: Cropix

Chorvatští záchranáři přepravují zraněné do vrtulníku, který je transportoval do nemocnice

Článek

"Jménem svým a české vlády jsem mu poděkoval za činnost chorvatských záchranářů, policistů, hasičů a zdravotníků při sobotní tragické nehodě českého autobusu v Chorvatsku a ocenil jsem jejich profesionalitu a nasazení," uvedl Nečas k obsahu telefonátu.

Foto: Cropix

Havarovaný autobus na chorvatské dálnici

O profesionálním přístupu záchranářů hovořila po propuštění z nemocnice i jedna z pasažérek havarovaného autobusu. [celá zpráva]

Ti cestující, jejichž zdravotní stav to dovolil, byli v neděli večer přepraveni armádním speciálem zpět do vlasti. V Chorvatsku zůstávají v nemocnici v chorvatském městě Gospić čtyři zranění. V péči lékařů v Záhřebu jsou také dvě těžce zraněné třináctileté sestry-dvojčata.

Právní zástupkyně cestovní kanceláře Atlas Adria v pondělí uvedla, že s klienty začne řešit náhradu škod.

Neštěstí se stalo v sobotu kolem čtvrté hodiny ráno na chorvatské dálnici A1 u tunelu Krpani, který se nachází asi 230 kilometrů jižně od Záhřebu a jen několik desítek kilometrů od pobřeží. Při havárii zemřelo osm lidí, 40 dalších českých občanů bylo zraněno lehce a tři těžce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám