Hlavní obsah

Nečas doprovodil svou manželku Nagyovou k výslechu, vypovídat odmítla

Právo, Radim Vaculík
Praha
Aktualizováno

Expremiér Petr Nečas doprovodil v úterý ráno bývalou šéfku svého sekretariátu a svou manželku Janu Nagyovou k výslechu na policii. Nagyová opustila služebnu zhruba po půl hodině, podle jejího advokáta odmítla vypovídat. Nagyová čelí obvinění ze zneužití Vojenského zpravodajství a z podplacení trojice bývalých poslanců ODS.

Eduard Bruna o výslechu Jany NečasovéVideo: Novinky

 
Článek

Nagyová odmítla vypovídat s tím, že se na to necítí. Uvedla ale, že až se její stav zlepší, výpověď nevylučuje. Novinářům to řekl její advokát Eduard Bruna. Ten rovněž připomněl, že Nagyová už v minulosti dvakrát vypovídala; dohromady déle než sedm hodin.

Bruna také potvrdil, že se Nagyová v sobotu vdala za Nečase. Policistům se už prý představila jako Nečasová.

Nagyová přišla na policii v doprovodu svého právníka a Nečase. Nečas ji doprovodil k bezpečnostnímu rámu ve vstupní hale, kde zůstal.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Nagyová přichází s manželem Petrem Nečasem a advokátem Eduardem Brunou k výslechu na ÚOOZ v ulici Na Perštýně.

Podle policistů Nagyová dříve vyvíjela na Nečase nátlak, aby se rozvedl. Loni v listopadu prý zosnovala a usměrňovala nezákonné sledování jeho tehdejší manželky Radky. Představitelům Vojenského zpravodajství údajně opatřila její fotografii i adresu. Na sledování se prý bez vědomí ministra obrany domluvila s generály Ondrejem Páleníkem a Milanem Kovandou a s plukovníkem Janem Pohůnkem.

Letos v březnu Nagyová údajně nechala sledovat také svého řidiče Jiřího Pertla a jeho přítelkyni z úřadu vlády Alenu Hegrovou. Motivem byla podle policistů snaha zabránit spekulacím novinářů o jejím vztahu s Nečasem.

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Nečas

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jana Nagyová na kongresu ODS v listopadu 2012

Ve druhé části kauzy viní vyšetřovatelé Nagyovou z toho, že navedla Nečase k příslibu úplatku poslancům Petru Tluchořovi, Marku Šnajdrovi a Ivanu Fuksovi, přičemž úplatkem měly být lukrativní posty ve firmách řízených státem.

Reklama

Související články

Rittiga vystřídá u výslechu Peake

Pražského lobbistu Ivo Rittiga, kterého policie vyslýchá v kauze kolem bývalé šéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové ve středu, vystřídá o den později ve...

Výběr článků

Načítám