Hlavní obsah

Nebuďte tak namyšlení, demokratická žumpo, vmetl poslancům Ondráček

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Komunista Zdeněk Ondráček se velmi tvrdě obul do pravicových poslanců. Ve svém projevu ve Sněmovně, při kterém oznámil rezignaci na funkci předsedy komise pro GIBS, nazval své kolegy demokratickou žumpou. Prohlásil také, že neodstupuje kvůli „křiklounům” na ulici, ale protože má strach o své zdraví a o svoji rodinu.

Odvolání Zdeňka OndráčkaVideo: psp.cz

 
Článek

„Myslíte si, že jste svolali demonstrace. No, chtěl bych vám, milí kolegové z pravé části politického spektra, já vás nazývám demokratická žumpo, říct: Nebuďte tak namyšlení.“ prohlásil Ondráček.

Řekl, že k odstoupení z čela komise ho nevedly pondělní demonstrace, ale obavy o jeho zdraví. „Neodstupuji z důvodu toho, že by tady bylo pár křiklounů na ulici. Ale vyhodnotil jsem tu bezpečnostní situaci,“ hlásal emotivně.

„Chtěli si na mě někde počkat a zlynčovat mě. Vyzýváte k tomu, aby byl lynčován poslanec demokratického parlamentu,“ uvedl Ondráček s tím, že diskutoval s policií, zda by mu neposkytla ochranu.

Píšou mi, že moje děti zaklepou nožičkami
Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL

„Vím, že tomu nerozumíte, že občané se sejdou sami. My jsme nic neorganizovali,“ opáčil Ondráčkovi šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček oznámil rezignaci na předsedu komise pro kontrolu GIBS.

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek k tomu řekl, že i ostatním poslancům bývá vyhrožováno fyzickou likvidací. „Píšou mi, že moje děti zaklepou nožičkami, že jim bude rozstřelena hlava,“ uvedl Bělobrádek.

„Když mluvíte o obavě z lynče, vzpomeňte, co v tom roce 1989 probíhalo,“ vmetl Ondráčkovi předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Výběr článků

Načítám