Hlavní obsah

Natálka je kvůli špatně rostoucí kůži na prstech opět v nemocnici

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Po dvou měsících a dvou týdnech je tříletá Natálka, která byla loni v dubnu vážně popálena při útoku žhářů ve Vítkově, opět v nemocnici. Čeká ji další operace - lékaři ji musí opravit transplantovanou kůži, která na některých prstech špatně roste. Jak dlouho Natálka v nemocnici ještě stráví, se zatím neví. Rozhodně ale nejde o její poslední hospitalizaci.

Foto: Aleš Honus, Právo

Lékaři Natálce v nemocnici opraví kůži na prstech, která špatně srostla.

Článek

Do ostravské fakultní nemocnice, kde v minulém roce několik měsíců bojovala o holý život, přijela Natálka v doprovodu obou rodičů. Po celou dobu hospitalizace s ní v nemocnici bude i její maminka Anna Siváková.

„Zatím jsem se neptala, jak dlouho tady budeme muset být. Mám strach, že to bude dlouho. Ve středu ji čeká operace a pak se asi uvidí, jak se jí to bude hojit,“ řekla Siváková. „Věřím, že lékaři pro Natálku udělají to nejlepší, co můžou,“ dodala.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka s matkou Annou Sivákovou

Podle mluvčího nemocnice Tomáše Oborného by měla Natálka s maminkou strávit v nemocnici zhruba dva týdny. „Natálku čeká rekonstrukční zákrok na obou rukách. Její propuštění bude záviset na individuálním stavu pacientky,“ řekl Oborný. Potvrdil, že právě zahájená hospitalizace rozhodně není její poslední. „V budoucnu ji čeká ještě celá řada podobných rekonstrukčních operací,“ dodal Oborný.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka s rodiči

Ze žhářského útoku na romskou rodinu byli minulý týden obžalovaní čtyři ultrapravicoví radikálové z Bruntálska a Opavska. Hlavní líčení u ostravského krajského soudu by mělo podle dosavadních informací začít 3. března. Všem obžalovaným hrozí za rasově motivovaný pokus o několikanásobnou vraždu 12 až 15 let vězení, případně výjimečný trest.

Rodiče Natálky doufají, že soud žhářům nakonec opravdu vyměří nejvyšší možný trest. „Měli by trpět tak dlouho, jak dlouho bude trpět naše Natálka. To znamená celý život. Jakýkoliv jiný trest by byl pro ně příliš mírný,“ řekl otec Natálky Pavol Kudrik.

Reklama

Výběr článků

Načítám