Hlavní obsah

Národní socialisté: Jednání o Paroubkově vstupu dokončíme v říjnu

Právo, jov

Představitelé České strany národně socialistické 2005 v úterý oznámili, že jednání o vstupu bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka budou nejspíše uzavřena v říjnu. Vedení strany deklarovalo, že při debatě s Paroubkem nachází v drtivé většině otázek shodu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Článek

První místopředseda ČSNS 2005 Stanislav Palša a místopředseda Přemysl Votava odmítli, že by se jednání s Paroubkem zadrhla. „Je skutečností, že jednání probíhají a budou nejspíše uzavřena na říjnovém zasedání ústřední rady České strany národně socialistické. Vedení strany na všech svých zasedání vyjadřuje zásadní podporu těmto jednáním,“ napsali na webu pražské organizace národních socialistů.

Velké názorové spory při debatě s Paroubkem prý nepanují. „V drtivé většině otázek nacházíme shodu. Jistě jsou i rozdílné názory. Tak to v demokratické společnosti, tedy i v naší straně bývá,“ uvedli představitelé ČSNS 2005, kteří obvinili média, že se snaží „snaží vložit klín mezi národní socialisty a Jiřího Paroubka“.

ČSNS 2005 deklarovala, že rokování o Paroubkově přestupu úspěšně dokončí. „Česká strana národně socialistická i přes snahy zastavit tento proces, který je důsledkem zejména vnitropolitické situace v ČR, jednání úspěšně dokončí,“ oznámily její špičky. „Vzkazujeme - z nastoupené cesty neuhneme,“ dodaly bojovně.

Výzvy představitelů ČSSD zřejmě nezabraly          

Paroubkův odchod, který ČSNS 2005 považuje za hotovou věc, se v poslední době snažili odvrátit na schůzkách předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka, první místopředseda Michal Hašek a středočeský hejtman David Rath.

Právo už počátkem srpna informovalo, že by Paroubek mohl vstup k národním socialistům oznámit oficiálně například u příležitosti státního svátku 28. října.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám