Hlavní obsah

Nadace Naše dítě a Seznam zřídily sbírku na pomoc rodině postižené dívky

– Praha • Aktualizováno

Všichni, kteří chtěli přispět rodině Wawrzosových z Karviné, které zloději ukradli automobil sloužící postižené pětileté dívce, již mohou posílat své finanční dary na konkrétní účet. Sbírku otevřela nadace Naše dítě ve spolupráci se společností Seznam.cz a za mediální podpory serverů Novinky.cz a Proženy.cz.

Foto: Aleš Honus, Právo

Sylva Wawrzosová se svou pětiletou dcerou Elou nyní musí na rehabilitace jezdit vypůjčeným automobilem a dotaci bude muset vrátit.

Článek

Účet, kam mohou dárci peníze posílat, je 3300033/0300, variabilní symbol 2222. „Jsme tu, abychom rychle zprostředkovali pomoc, která je v tomto případě velmi potřebná. Přejeme malé Ele hodně síly a rodičům vše, co k péči o ni potřebují,“ uvedla mluvčí Seznamu Rita Gabrielová.

Sbírka je však určena pouze na pořízení nového auta, nikoliv na vrácení dotace. Na auto rodině přispěla karvinská radnice stotisícovou dotací, kterou však musí nyní manželé vrátit, protože jim bylo auto ukradeno a neměli jej pojištěné. Rodina by se tedy měla obrátit na ministerstvo práce a sociálních věcí a požádat o prominutí vrácení dotace.

„Jsme potěšeni, že je v našich silách obratem otevřít sbírku na pořízení auta pro malou těžce nemocnou Elu a reagovat na složitou situaci, ve které se rodina ocitla. Auto je pro zdravotní stav nepohyblivé dívky podmínkou, je nezbytně nutné, aby pokračovala její rehabilitační léčba. Nadace uvolnila první částku 10 tisíc korun ve prospěch postižené holčičky a otevřela sbírkový účet, na který mohou dobří lidé přispět,“ řekla ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Po zveřejnění článku na serveru Novinky.cz a v deníku Právo byly obě redakce okamžitě zavaleny množstvím e-mailů s nabídkami finanční pomoci. [celá zpráva]

Sylva Wawrzosová je mimořádným ohlasem na článek v Právu a na Novinkách velmi překvapena. „Za tu sbírku jsem velmi vděčná, vůbec jsem nečekali takovou pomoc a tolik pozitivních reakcí. Je to pro nás obrovské překvapení, že nám chce tolik lidí přispět na nové auto. Lidé přitom nenabízejí jen peníze, na můj e-mail mi dokonce přišla i nabídka právní pomoci, které bych také chtěla využít,“ řekla Wawrzosová. 

Dcera manželů Wawrzosových Ela se narodila předčasně a prodělala dětskou mozkovou obrnu. Zakoupenou Škodu Octavia, která jim byla odcizena, využívali k převozům dcery na rehabilitace do stacionáře v Ostravě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám