Hlavní obsah

Na železničních přechodech letos zemřelo už 18 lidí, o třetinu víc než loni

– Praha
Novinky, ber

Téměř dvojnásobně se pak zvýšil počet raněných, letos si jich střety s vlakem vyžádaly 57. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala to ale může být o prázdninách ještě horší.

Foto: Novinky

Ilustrační fotka

Článek

Počet havárií na přejezdech ale přitom letos klesl. Zatímco loni se jich za první půl rok stalo 93, v letošním roce se řidiči, cyklisté nebo chodci srazili s vlakem v 57 případech.

Při srážce vlaku s náklaďákem se zranilo pět lidí, jedna dívka vážně

Krimi

Výrazně se však zhoršily následky těchto kolizí. V první půlce loňského roku  zemřelo 13 lidí a zranilo se jich 29. „I když aktuální statistiky již nyní vykazují zhoršení v porovnání se stejným obdobím minulého roku, tak o prázdninách může být ještě hůře,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle něho jsou totiž měsíce červenec a srpen v případě nehod na železničních přechodech dlouhodobě rizikové. „V těchto měsících evidujeme vyšší počet nehod i jejich následků,“ dodal Drápal.

Vlak houkal, kamion přesto vjel na trať. Srážku na Příbramsku natočila palubní kamera

Krimi

V červenci roku 2019 zaznamenala Drážní inspekce dokonce nejvyšší počet usmrcených na železničních přejezdech od roku 2008. V prvním prázdninovém měsíci loni při srážce s vlakem na přejezdu zemřelo deset lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám