Hlavní obsah

Na vysvědčení si studenti třebíčské průmyslovky počkali. Dal jim ho prezident

Právo, pch
Třebíč

Čtrnáct premiantů třebíčské průmyslovky si ve čtvrtek na vysvědčení počkalo o tři hodiny déle než jejich spolužáci. Před polednem pak svoji vstupenku na opravdu zasloužené prázdniny převzali z rukou prezidenta Miloše Zemana, který je na Vysočině na návštěvě.

Foto: Jana Pechová, Právo

Nejlepší studenti převzali vysvědčení z rukou prezidenta Miloše Zemana.

Článek

„Dostali jsme tuto možnost od školy jako nabídku. Hranice byla od průměru 1,3,“ prozradil kritérium pro výběr student třetího ročníku oboru počítačové systémy Jan Žádník. Jak uvedl, převzít vysvědčení z rukou hlavy státu pro něj znamenalo čest.

Obdobně popsala svůj souhlas se zdržením ve škole i studentka prvního ročníku technického lycea Andrea Papírníková, která přiznala, že k prezidentovi chová sympatie. Převzala z jeho rukou ohodnocení celoroční práce s jedinou dvojkou.

Podle ředitele školy Zdeňka Borůvky oslovení žáci nabídku neodmítli, jen jeden se účasti na slavnostním aktu vzdal, protože odjížděl na dovolenou.

Foto: Jana Pechová, Právo

Nejlepší studenti převzali vysvědčení z rukou prezidenta Miloše Zemana.

Školu se hlava státu rozhodla navštívit jako reprezentanta technického vzdělávání, studentům Zeman řekl, že „vsadili na dobrého koně“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám