Hlavní obsah

Na vyšetřovatele kauzy Čunek si posvítí i kriminálka

PRAHA

Případ stíhání místopředsedy vlády Jiřího Čunka má další pokračování, které se stále více týká bývalého vyšetřovatele případu Milana Šošovičky. Žalobce Arif Salichov již údajně odeslal podnět k prověření jeho činnosti Inspekci ministra vnitra. I bez toho však jeho počínání prověří i odborníci z kriminální policie.

Článek

Informaci ve středu poskytla mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká.

"Přesto však konstatujeme, že do doby předání vyšetřování této trestní věci jinému policistovi a státnímu zástupci nebyly dozorovým ani dohledovým státním zástupcem shledány chyby v postupu policejního orgánu," uvedla Kopecká.

V případě, že by se inspekce prací Šošovičky nezabývala, kriminální policie by si podle Kopecké vyžádala kompletní spisový materiál a její odborníci by ho sami prověřili. Pokud by jejich zjištění naznačovala, že Šošovička mohl spáchat trestný čin, podnět by postoupili inspekci. Méně závažné pochybení by dostal na stůl odbor vnitřní kontroly policejního prezidenta.

Podle ministra inspekce podnět zatím neobdržela

Salichov v úterý oznámil, že případ předá inspekci kvůli podezření ze spáchání trestného činu porušení pravomocí veřejného činitele. Podle ministerstva vnitra zatím inspekce podnět k šetření neobdržela.

Čunek byl podezřelý z toho, že jako starosta Vsetína přijal před pěti lety od realitní společnosti půlmiliónový úplatek. Salichov vytýká Šošovičkovi, že poskytl svědkyni Urbanové na její žádost celý znalecký posudek z psychologie. Salichov také naznačil, že případ byl od počátku silně zpolitizovaný.

Salichov zastavil tento týden trestní stíhání Jiřího Čunka kvůli řadě procesních pochybení v policejním vyšetřování a nesrovnalostem ve výpovědích hlavní svědkyně Marcely Urbanové. Salichov považuje za nezávažnější právě počínání Šošovičky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám