Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku objevili chřipku typu A

Novinky, Blanka Kovandová
UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Již od středy platí v okresech Zlín a Uherské Hradiště zákaz návštěv v nemocnicích, sociálních ústavech a domovech důchodců. Hygienici se k tomuto kroku odhodlali po velkém nárůstu nemocných, zejména s různými onemocněními horních cest dýchacích. Ve čtvrtek se ale hygienikům na hradišťsku potvrdilo, že opatření nebyla přehnaná.

Foto: Josef Zajíc

Zasněžené kolejiště .

Článek

"Odborníci po provedení laboratorních odběrů u pacientů z různých míst potvrdili chřipkový virus. Jedná se o chřipku typu A, která se objevila zatím u malých dětí v Jarošově, u školáků v Mařaticích a u dospělých pacientů v Buchlovicích," řekla vedoucí epidemioložka hygienické stanice v Uherském Hradišti Jaroslava Juřičková.

V regionu je nyní podle statistických čísel 3900 nemocných na 100 000 zdravých obyvatel. "Tato čísla zahrnují nejen chřipku, ale i různá respirační onemocnění. Chřipka typu A je však virus, který mívá na svědomí větší epidemie. Ve stoupajícím počtu nemocných se může projevit už příští týden, kdy se děti vrátí po jarních prázdninách do škol," dodala epidemioložka Juřičková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám