Hlavní obsah

Na Staroměstském náměstí vztyčili vánoční strom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Staroměstském náměstí v Praze v úterý ve tři hodiny ráno vztyčili a ukotvili dvaadvacetimetrový smrk, který ozdobí vánoční trhy. Ozdoby na strom pověsí dopoledne, řekl produkční ředitel Petr Hozák.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vánoční strom pro Prahu pochází z České Lípy a je vysoký 23 metrů.

Článek

Statný strom, který letos pochází z České Lípy, se rozzáří v sobotu. Přesný čas slavnosti ovšem pořadatelé neřeknou, rozsvěcení tentokrát nebude doprovázet slavnostní akt. Reagují tak na situaci po teroristických útocích v Paříži. [celá zpráva]

Smrk pokácel dřevorubec v neděli na soukromém pozemku. Po přestávce v Úžicích na Mělnicku dorazil strom na kamiónu do centra metropole po půlnoci.

Stromy určené pro pražské vánoční trhy se v posledních letech nekácejí v lesích, ale na pozemcích a v zahradách soukromníků nebo institucí. Jde většinou o osamocené stromy, které je vhodné porazit kvůli bezpečnosti, nebo stojí na pozemcích, na nichž se počítá s výstavbou. Letošní smrk ztepilý rostl na pozemku před továrnou firmy Fehrer Bohemia. Musel ustoupit rozvoji závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám